Take a fresh look at your lifestyle.

Deset pravila za uspešno nanošenje šminke

0 71

Nanošenje šminke nije nasumična aktivnost, posebno kada imate osetljivu kožu. Navedeno je nekoliko vodiča za uspešno šminkanje.

Pravilo 1

Sistematično očistite kožu.

Ne možete imati savršeno šminkanje ako nemate temeljno očišćeno lice. Nečistoća nakupljena tokom dana onemogućava disanje kože i trajnost šminke. Ne više od jednom nedeljno, koristite piling kako biste očistili i izgladili kožu.

Pravilo 2

Nanesite proizvod za negu lica ispod šminke.

Uspešno nanošenje šminke počinje sa dobrom pripremom kože, što znači vlaženje kože. Sa takvom podlogom, puder na licu izgleda još ujednačenije i blistavije.

Pravilo 3

Prekrivanje nepravilnosti

Obojeni korektori omogućuju Vam prikrivanje kožnih fleka. Pomešane 2 na 2, boje poništavaju jedna drugu. Zelena neutralizuje crvenu boju rozacee, nedavne ožiljke, vidljive krvne sudove i crvenilo nakon lasera. Žuta ublažava plavu boju podočnjaka, proširenih vena i post-hirurške podlive.

Pravilo 4

Ujednačavanje izgleda

Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim razmažite kao kremu. Tehnika nanošenja je ista bez obzira na tip pudera koji odaberete: kremasti, tečni ili kompaktni. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled.

Pravilo 5

Učvrstite svoju šminku

Završite puderom u prahu za postojanost korektora i pudera i za matiranje zona sklonijim sjaju kao što su čelo, obrazi i strane nosa. Za produženu postojanost Vaše šminke, poprskajte lice termalnom vodom sa udaljenosti od 30 cm.

Pravilo 6

Oblikujte lice rumenilom

Ovaj korak će Vam dati zdravi sjaj. Nanesite rumenilo na obraze za blistav sjaj. Ovaj dodir boje oživeće Vaš izgled.

Pravilo 7

Uljepšavanje očiju

Da biste otvorili svoj pogled, nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka jer taj deo hvata svetlost. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju za sofisticiran i hipnotizirajući izgled očiju. Dodir maskare usavršiće Vašu šminku.

Pravilo 8

Pojačajte svoj osmeh

Počnite ocrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihov obris. To štiti od razlivanja ruža za usne i pomaže boljoj postojanosti. Odaberite nijansu bližu boji Vašeg ruža za usne. Nanesite svoj ruž za usne od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

Pravilo 9

Očistite svoje četkice

Za one koji nanose svoju šminku četkicom, setite se da ih očistite barem jednom mesečno prikladnim sredstvom za čišćenje. To će umanjiti rizik od alergije i produžiti njihovo trajanje.

Pravilo 10

Uklonite svoju šminku svake večeri

Da biste omogućili svojoj koži da diše, osnovno je potpuno očistiti lice svake večeri da biste uklonili šminku i dnevne nečistoće koje onemogućuju disanje kože. Za osetljivu kožu, preporučuje se mleko za čišćenje ili micelirni rastvor.