Take a fresh look at your lifestyle.

Kako nam sve pomaže masaža

0 74

Masaže posebno treba da koriste kancelarijski radnici, koji vreme na poslu provode sedeći za stolom i računarom. Čim počnete osećati bol ili slabost u donjem delu leđa ili zadnjici, vreme je za redovne masaže koje će vam olakšati radni dan. Za šta je sve masaža dobra?

Olakšava bol u mišićima

Ako osećate česte bolove u mišićima, masaža vam može pomoći, jer pomoću nje poboljšavamo cirkulaciju krvi na isti način kao što nam trljanje lakta kad se udarimo u vrata ili sto olakšava bol, tako i masaže deluju na bolne mišiće.

 

Smanjuje anksioznost i depresiju

Ljudski dodir koji je siguran, prijateljski i profesionalan u ovom sučaju, može imati neverovatno terapeutsko delovanje. Jedno istraživanje je pokazalo da su žene obolele od raka dojke koje su tri puta sedmično odlazile na masažu bile manje depresivne i ljute.

Poboljšava spavanje

Ne samo da na poboljšava kvalitet sna, nego i onima koji pate od nesanice pomaže da lakše zaspe. Dokazano je da lagane masažu pomažu i bebama sa spavanjem i zato se roditeljima preporučuje da svako veče, posle kupanja, svoje malene lagano izmasiraju.

Jača imunitet

Istraživanje sprovedeno 2010. godine dokazalo je da redovne masaže povećavaju broj crvenih krvnih zrnaca u organizmu, što je veoma bitno za odbranu organizma od raznih bolesti. Ovo je veoma bitan zaključak za obolele od HIV-a.

Pomaže kod glavobolje

Sledeći put kad dobijete napad glavobolje, zakažite hitan tretman za masažu. Dokazano je da masaža smanjuje intenzitet tenzijske glavobolje. Istraživanje u Španiji je dokazalo da masaža trenutno odnosi bol kod ljudi koji pate od hronične tenzijske glavobolje.