Take a fresh look at your lifestyle.

Razlika izmedju Ombre, Sombre i Balayage kose

Neka Vaša kosa zablista sa prvim zracima sunca...

790

 

OMBRE HAIR

Da bi se postigao prirodni i osuncani efekat, pramenovi se ne rade od korena kose, vec samo na polovini, odnosno vrhovima kose. Ova tehnika je jako popularna u svetu, upravo iz tog razloga što kosa izgleda prirodno i sveže, a pramenovi su jednostavni za održavanje, jer ih ne treba cesto obnavljati bojenjem. Od sredine prema vrhovima kosa boja se nanosi prema najsvetlijoj nijansi u nizu tonova i izgleda tako kao kada gledate savršeno skladan spektar boja!

Ombre stil bojenja u kojem je koren kose obojen u tamniju, a vrhovi u svetliju, izrazito je popularan leti i posle leta jer kosa izgleda kao prirodno posvetljena od sunca. Najviše se kombinuje smedja boja izrastka s plavim vrhovima, a Vi možete da se konsultujete sa frizerom i izaberete nijanse u skladu sa Vašim željama!

Privlacnost ovakvih pramenova je u tome što izgledaju skroz prirodno i što se ne vidi izrastak posle nekog vremena tako da slobodno možete da proredite Vaše odlaske frizeru.

SOMBRE HAIR

Ombre pramenove koji su jedno vreme bili hit u svetu, nasledio je sombre! Evo u čemu je razlika.

Razlika možda i nije onolika koliku biste očekivali – sombre efekat postiže se izvlačenjem pramenova na isti način kao ombre, samo što je prelaz izmedu svetle i tamne boje “mekši”, suptilniji.

Sombre zapravo podrazumeva svetle pramenove na donjem delu kose, koji se šire prema temenu. Boja pramenova je najsvetlija na krajevima kose, dok je deo prema temenu nešto tamnije nijanse.

Ombre pramenovi, kod kojih je na temenu kosa tamna, na dnu svetla, dok neki mali prelaz nijansi postoji izmedu, preobrazio se u nešto mnogo suptilnije. Svetlijih pramenova sada ima više, narocito oko lica, a boja izmedu temena i krajeva kose se ‘preliva’, nema oštrog prelaza.

Sombre nudi mnogo prirodniji izgled.

Naglasavamo da su sombre pramenovi pogodni i za plavu kosu, što baš i nije bio slucaj sa ombre frizurom, koja je zahtevala da kosa na temenu bude tamna.

Ovaj efekat daje iluziju bujnije kose ali i prirodnije jer nema naglih prelaza kao kod ombre bojenja.

Sombre frizure se posebno preporucuju plavušama, ali i crnkama i brinetama. Kod brineta deluju narocito laskavo jer im pridodaju meke pramenove boje meda, karamel i zlata.

BALAYAGE KOSE

Balajaž (balayage) tehnika farbanja kose je već neko vreme tu na beauty sceni, ali izgleda da se u poslednjih nekoliko sezona ponovo vraća na velika vrata i kako u profesionalnim frizerskim salonima navode jako je popularan i sve više tražen način bojenja kose.

Balajaž tehnika za cilj ima postizanje prirodnog izgleda osunčane kose – slično onome koji smo imali kao deca nakon celog leta provedenog u igri na suncu. Kosa je posvetljena uglavnom u površinskim delovima, prelaz sa izrastka na svetlije pramenove je diskretan i gotovo neprimetan tako da sve dodatno izgleda prirodnije.

Osnovna prednost ove tehnike je potpuno prirodan izgled. Lak je za održavanje, kako raste kosa i dalje izgleda predivno, sa suptilnim prelazom između izrastka i obojene kose – nema očigledne linije kao kod ombre tehnike. Kada je nega u pitanju ista je kao i kod svake obojene kose  – koristite šampon za farbanu kosu, obavezno maske što češće i pakovanja s vremena na vreme – jer samo zdrava kosa izgleda lepo!

Na Vama je samo da izaberete !!!